Fujitsu Hungary

Fontolgatja vállalkozásánál a nagy teljesítményű számítástechnika bevezetését? A FUJITSU PRIMERGY szerverek grafikus kártyái megkönnyítik a döntést!

2019. december 02. - Fujitsu Hungary

ke_p_hpc.jpg

Kis- és középvállalatként lehet, hogy így gondolkodik: „A vállalkozásom nem épít űrrakétákat, nem tervez repülőt vagy autót, akkor miért is költenék HPC-erőforrásokra?”

Milyen hasznot hozhat vállalkozásának a nagy teljesítményű számítástechnika?

Ahhoz, hogy kiderüljön, milyen szerepet játszhat működésükben a nagy teljesímtényű számítástechnika, először a következő fontos kérdésre kell választ adnia: „Vajon könnyebben növekedne a vállalkozásunk, ha nagyobb számítási teljesítmény állna a rendelkezésünkre, mondjuk a jelenlegi húsz-százszorosa?”

Egyszerű, mégis fogós kérdés

Első látásra egyszerűnek tűnhet a kérdés, de ha alaposan elgondolkodik rajta az ember, nem is olyan könnyű megválaszolni. Nem több e-mail és Word dokumentum kezeléséről van szó, hiszen ezzel a feladattal már napjaink olcsó személyi számítógépei is boldogulnak.

Javaslom, hogy szánjon egy kis időt a kérdés alapos átgondolására, mielőtt úgy döntene, hogy nem érdemes a számítási kapacitás bővítésével ösztönözni a növekedést. Rengeteg olyan terület létezik, ahol a HPC jól használható a KKV-környezetre jellemző problémák megoldására.

Egy butikláncot üzemeltető vállalkozás például kisméretű fürtön futó trendelemző szoftver birtokában hasznos felismerésekre juthat termékeivel kapcsolatban az elmúlt évek értékesítési adataiból.

Az ilyen elemzés praktikus információval szolgálhat például arról, hogy mikor milyen termékeket adtak el, és segít azonosítani a rendszeresen visszatérő, szokatlan trendeket. Ez az információ aztán felhasználható arra a célra, hogy a megfelelő árucikkeket pontos időzítéssel az adott üzletbe juttatva növeljék a forgalmat.

Ugyanez az érv bevethető a kisebb alkatrésztervező és gyártócégeknél is, amelyek a K+F fázis termékterveinek tesztelésére és validálására használhatják a HPC-t – költséges fizikai prototípusok megépítése nélkül.

És mi a helyzet a pénzügyi elemzésekkel? A vállalat nyilvánvalóan pontos befektetési tanácsokat szeretne adni klienseinek, de mit tehet, ha csupán néhány év piaci adatainak feldolgozásához szükséges számítási kapacitás áll rendelkezésére? A HPC erre a problémára is megoldás.

Hasonlóképpen, a HPC-rendszereket alkalmazó tervezőcégek sokkal rövidebb idő alatt lefuttathatják a komplex szimulációkat, mint hagyományos munkaállomásokon.

Mindezek miatt a HPC alkalmazása közvetlenül befolyásolhatja a vállalkozás nyereségét.

Tehát érdemes HPC-erőforrásokba fektetni. De hogyan tovább?

Ha már egyértelművé vált, hogy a vállalkozás javára válna a HPC bevezetése, a következő lépésben ki kell választani azt a szállítót, amely képes kiépíteni a célok eléréséhez megfelelő számítási hátteret.

A több mint 30 év tapasztalattal rendelkező és a HPC-tervezési folyamat minden szintjén jártas Fujitsu kiválóan alkalmas arra, hogy segítsen maximális megtérülést elérni a HPC-beruházásból.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a KKV-k HPC-infrastruktúrájának kialakítása ijesztő feladatnak tűnhet. Ezért ügyfeleink rendelkezésére bocsátjuk az üzleti céljaikat kiszolgáló HPC-fürt kiépítéséhez szükséges szakértelmet.

A FUJITSU PRIMERGY szerverek és grafikus kártyáik jó megoldást kínálnak erre a feladatra. A PRIMERGY szerverek sokféle grafikus kártyával tudnak működni, maradéktalanul igazodva a felhasználó vállalkozás HPC-szükségleteihez.

A FUJITSU PRIMERGY szerverek grafikus kártyái – minden HPC-igénye megfelelő megoldás

A nagy teljesítményű NVIDIA® Tesla™ termékcsalád tagjaival felszerelt (Tesla™ M10, Tesla™ M60, Tesla™ V100 és Tesla™ T4) Fujitsu PRIMERGY szerverek biztosítani tudják a vállalatspecifikus igényekhez tökéletesen hozzáigazított, testre szabott HPC-konfigurációt.

A PRIMERGY NVIDIA® Tesla™ V100 sorozat például 100 CPU teljesítményét nyújtja egyetlen GPU-kártyán korábban megoldhatatlannak hitt feladatok kezelésére. A Tesla V100 jelenleg a világ legfejlettebb adatközponti GPU-kártyája, kifejezetten a HPC és a grafikus teljesítmény gyorsítására.

A FUJITSU PRIMERGY szerverekkel Ön is minden eddiginél gyorsabban megvalósíthatja HPC-céljait.

A végkövetkeztetés tehát: Megfelelő HPC-erőforrásokkal ösztönözheti vállalkozása növekedését. A FUJITSU PRIMERGY szerverei és grafikus kártyái maximálják a HPC-beruházások megtérülését, és lerövidítik az üzleti célok megvalósításához szükséges időt.

További tájékoztatásért keresse fel webhelyünket!

Fujitsu Magyarország

 

Az eredeti bejegyzés szerzője Aswin Shankar , a Fujitsu Globális Termékmarketing divíziójának szerverekért felelős vezetője

Forrás: https://blog.global.fujitsu.com/fgb/2019-10-04/high-performance-computing-for-small-to-medium-businesses-think-fujitsu-primergy-server-graphics-cards/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr815326168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása