Fujitsu Hungary

TOYOTA GAZOO Racing – úton egy szebb jövő felé

2022. július 25. - Fujitsu Hungary

A Toyota Motor Corporation vitathatatlanul vezető szerepet tölt be a globális autóiparban. Több mint fél évszázada van jelen a motorsport világában, és a mai napig innovációkkal látja el a versenypályákat. A Toyota a motorsporton keresztül szeretné megváltoztatni a jövőt, ami összecseng a Fujitsu filozófiájával. Ennek a rokon gondolkodásnak köszönhetően kezdtük el támogatni a TOYOTA GAZOO Racing csapatot. A projekt vezetőjével arról beszélgettünk, mit szeretne elérni a Fujitsu a támogatáson keresztül.

A Toyota és a Fujitsu együtt változtatják meg a jövőt a motorsporton keresztül: közös cél

A motorsport tovább tágítja az emberek és a járművek teljesítőképességének határait – folyamatosan kiváltva ezzel a tömegek csodálatát.

Japán nagynevű autógyártója, a Toyota Motor Corporation több mint 60 éve van jelen a motorsport világában, azon belül is a versenyzés különböző kategóriáiban. A vállalat folyamatosan újabb és újabb innovációkat vezet be a motorsporton keresztül, és olyan kihívásokkal néz szembe, amelyek utat nyitnak egy új jövő felé. A Fujitsu azonosul a Toyota törekvéseivel – azzal a szándékkal, hogy az üzleti célú fejlesztések hozzájáruljanak a társadalmi problémák megoldásához, például a karbonsemleges világ megteremtéséhez. Ez az átfedés a Fujitsu filozófiájával nagyban hozzájárult a TOYOTA GAZOO Racing támogatásáról szóló döntés meghozatalához.

Milyen jövő építését segíti a Fujitsu közreműködése? A támogatáshoz vezető folyamatról és a jövőbeni elvárásokról beszélgettünk Takeru Hiraharával, a Fujitsu Limited mobilitási divíziója globális ügyfélsikerekért felelős csoportjának vezetőjével, aki maga is részt vesz az ügyfelekkel ápolt kapcsolatok erősítésében, és személyesen segítette a támogatási konstrukció kialakítását.  

Hallhatnánk pár szót a TOYOTA GAZOO Racingnek nyújtott Fujitsu-támogatás hátteréről?

Masatake: Az ügyféltámogató szervezetet évek óta foglalkoztatta a motorsportban rejlő lehetőségek kiaknázása, és készültünk rá, hogy ha eljön a pillanat, ki tudjuk használni ezt a potenciált. Végül megnyílt a lehetőség, hogy vállalati szinten is beszéljünk erről, és így jött létre a támogatói kapcsolat.

Milyen megfontolás vezetett ehhez a konkrét támogatáshoz?

Masatake: Meggyőződésünk szerint nagyon fontos szerepet játszik a fenntartható társadalom felé vezető úton, hogy visszaadjuk a társadalomnak azt, amit a motorsportban való részvételünkkel szereztünk. A Toyota több olyan aktivitásban is részt vesz, amelynek célja a japán autóipar továbbfejlesztése. A vállalat törekvése a motorsport sikeres jövőjének megteremtésére csupán az első lépés ezen az úton. A Toyotával együtt szeretnénk hasonlóan gondolkodó embereket toborozni, és több iparágra is kiterjeszteni ezt a kezdeményezést. Reményeink szerint az így végzett közös munkával hozzájárulunk a világ jobbításához. Ez volt a támogatás mögötti szándék.

Régóta vagyunk a Toyota infokommunikációs technológiai partnere. Nagy öröm számunka, hogy a motorsportban is azonos célokon dolgozhatunk, és osztozhatunk a nehézségekben és a sikerekben is.

A Fujitsu történelmi belépése a motorsport világába

Milyen szerepe és célja van ebben a projektben?

Masatake: Többféle projekten is dolgozom a Toyotával. Együttműködésünk kiterjed az autógyártásra, az ellátásilánc-rendszerekre, az értékesítési és hibaelhárítási rendszerekre, a vállalat egészét lefedő privát felhőre, szuperszámítógép bevezetésére, a biztonságra stb.

Több éve dolgozom ezen a területen. Jelenleg olyan ötleteket készítek elő és valósítok meg, amelyek elősegítik a Toyota jövőbeni üzleti fejlődését. E munka részeként elgondolkodtam azon, tudnám-e bármilyen módon segíteni a Toyota motorsport üzletágát. Hogyan lehetne jobban oktatni az embereket és tökéletesíteni az autógyártást támogató technológiát. Lelkesen kutattam és dolgoztam ki az új ötleteket, miközben az All Japan Rally Championship önkéntesenként azt is megtapasztaltam, milyen személyesen jelen lenni a versenypályán.

Az általam kidolgozott tervvázlatra és a motorsportról összegyűjtött információkra támaszkodva, az ügyfélkapcsolati terület szemszögéből próbálom elérni, hogy a maximumot hozzuk ki a Fujitsu technológiájából ezen a területen. Ez a feladatom. Természetesen a marketingrészleg tudására és a tengerentúli leányvállalatok együttműködésére is szükségem van. Igyekszem a terület iránti rajongásomat megőrizve vezetni a projektet. Ehhez az idén májustól átmenetileg csatlakoztam a Japan Race Promotion (JRP) szervezetéhez, ahol versenypromóterként dolgozom.

Milyen eredményeket ért el a Fujitsu a motorosport és a mobilitás digitális átalakulási projektjeiben?

Masatake: Régebben a Fujitsu Ten (mai nevén Denso Ten Limited) támogatta a Toyota csapatát a rali-világbajnokságon (World Rally Championship, WRC), Ausztráliában pedig a Fujitsu General a Supercars Championship rendezvény- és csapatszponzora. Nemrég hallottam, hogy a Fujitsu General képalkotási megoldásokat szállít a vezetésbiztonság növeléséhez a németországi Nürburgringen.

Úgy gondoljuk, hogy a Fujitsu teljes értékű belépése a motorsport világába történelmi lépés.

Az emberek és a technológia határainak feszegetése szélsőséges versenykörülmények között

Milyen eredményeket vár a Toyota a Fujitsutól?

Masatake: A beszélgetéseim alapján úgy érzem, azt várják tőlem, hogy őszinte lelkesedéssel dolgozzunk együtt, és győzzük le a kihívásokat a jobb jövő érdekében. Szerintem ez az, ami igazán fontos.

Hogyan járul hozzá technológiájával a Fujitsu a TOYOTA GAZOO Racing és a motorsport fejlődéséhez?

Masatake: Mindenekelőtt a Toyota döntéshozatali folyamatát szeretnénk támogatni a versenystratégiák kidolgozása során. Kideríteni, hogyan tudjuk rövid idő alatt az optimális megoldást megtalálni különböző tényezők figyelembevételével. Ennek a megvalósításán dolgozom jelenleg teljes erőbedobással.

Emellett szeretném új alapokra helyezni a sport szórakoztató oldalát – újfajta stílust teremteni a sportesemények követéséhez.

Fontosnak tartjuk bővíteni a hasonlóan gondolkodó szakmai szövetségesek és partnerek számát, és szeretnénk különböző vállalatokkal kapcsolatba lépni a technológiánk segítségével. Ezzel is igyekszünk hozzájárulni a motorsport népszerűsítéséhez és az iparág további fejlődéséhez.

Hogyan szeretné felhasználni a projektben szerzett tudását a társadalmi problémák megoldására és a világ jobbítására?

Masatake: Nagyon büszke vagyok rá, hogy új területen, a World Endurance Championship keretében vállalhattam feladatot. A Toyota mellett extrém versenykörülmények között végzett munka fontos támogatást nyújt munkatársaink képzéséhez és technológiánk fejlesztéséhez. Reméljük, hogy ez a tapasztalat közvetlenül futamgyőzelemhez vezet majd, de abban is bízunk, hogy az itt kifejlesztett technológiák hasznosak lesznek különböző társadalmi problémák megoldása során, beleértve a dekarbonizációt.

A Fujitsu Csoport szakértelmével és kitartásával ötvözve, ez a tapasztalat is hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb hellyé tegyük a világot.

A Fujitsu elkötelezetten törekszik a társadalom problémáinak megoldására a motorsporton és új területek más kihívásain keresztül.

Masatake Hirahara

a Fujitsu Limited mobilitási divíziójának globális ügyfélsikerekért felelős csoportja

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6517890435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása