Fujitsu Hungary

A szerverek fejlődése a digitális világban

2020. május 29. - Fujitsu Hungary

Timo Lampe

Az informatikában mindig is jelen volt a változás és a folyamatos fejlődés. Korábban legalább azt tudtuk, milyen irányba halad a változás, de már nem ez a helyzet. Moore törvénye szerint a tranzisztorok száma és a processzorsebesség nagyjából 18 havonta megduplázódik. Korábban az új operációsrendszer-verziók és -frissítések is kiszámíthatóan jelentek meg, és a memória és egyéb tárolótechnológiák is hasonló ütemben fejlődtek.

Main visual : The evolution of servers in the digital world

Ma azonban sokkal bonyolultabb a helyzet, és Moore törvénye is kezdi elérni határait. A technológiai fejlődésnek elkerülhetetlenül gyorsulnia kell ahhoz, hogy képesek legyünk feldolgozni és elemezni a keletkező óriási adatmennyiséget. Az adatok sosem alszanak, és az adattömeg robbanásszerű növekedése lassan eléri azt a szintet, ahol kompromisszumokra kényszerülünk a jelenlegi processzor-, memória- és tárolótechnológia használatában, ha a gyakorlatban is hasznosítható eredményeket produkáló megoldásokat szeretnénk bevezetni. Ma már nem elég, ha egy szerver kétszer olyan gyors, mint az elődje. További innovatív funkciókat is biztosítania kell, hogy lépést tudjon tartani az új követelményekkel.

Hogyan válasszunk szervert?

Manapság szinte egyetlen cég sem tud megfelelő IT-infrastruktúra nélkül működni. Ma már minden, korábban mechanikusan, írógépek, körző-vonalzó segítségével végzett feladatot asztali számítógép, noteszgép vagy okostelefon hajt végre. Megváltoztak az idők, gyors ütemben fejlődik a technológia. Az elmúlt években a cégek többsége egyre jobban kibővítette rendszereit, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudja kezelni a napi munkafolyamatokat. A megállás nélkül gyarapodó adatok világában gyakran merülnek fel kérdések a megfelelő rendszerrel, az ideális helyszínnel, a felügyeleti szoftverrel, valamint az adatok mentésével és védelmével kapcsolatban. A szerverek mérettől és iparágtól függetlenül, minden cég életében fontos szerepet játszanak. Ám gyakran nehéz megállapítani, melyik szerver a legmegfelelőbb az adott igényekre.

Különböző cégek, eltérő igények

A saját gépteremmel és adatközponttal sem rendelkező, távoli vagy fiókirodákkal működő vállalatoknak olyan szerverrendszerekre van szükségük, amelyek egyszerűen és hatékonyan teremtenek számukra üzleti értéket, és felhasználóbarát felügyeleti funkciókkal javítják az informatikusok produktivitását.

És olyan kisebb vállalkozásokra is akad példa, amelyek most kezdik használatba venni saját szerverinfrastruktúrájukat. Ezek a többnyire helyi vállalkozások akár az irodában vagy a pulton is elhelyezhető, kompakt, halk és stílusos rendszert keresnek. Olyan jól karbantartható szervert, amely praktikus méretben biztosítja számukra az épp szükséges teljesítményt.

Más szervezetek – nem is kevesen – ennél komolyabb követelményeket támasztanak szerverinfrastruktúrájukkal szemben. Fontos, hogy a konfigurációs és kialakításbeli lehetőségek lehető legszélesebb köre álljon rendelkezésükre a különféle, több alkalmazás által kiszolgált feladatok és forgatókönyvek támogatására.

Vannak aztán a jellemzően nagy méretű intézmények, amelyek rendkívüli követelményekkel rendelkeznek a rendelkezésre állás, a megbízhatóság és a teljesítmény terén, például az egy rendszeren végzett valós idejű analitika támogatásához.

Fujitsu PRIMERGY szerverek: egy család, végtelen lehetőségek

Egyetlen szervermegoldás sem képes az összes fenti igény kielégítésére. Pontosan ezért kínálunk olyan széles szerverportfóliót, amelyben egyaránt megtalálhatók a távoli és fiókirodáknak szánt bővíthető toronyszerverek, a sokoldalú rackre szerelhető szerverek, a teljesítménysűrűségre optimalizált többnode-os szerverek és az akár nyolc processzorral is konfigurálható, kritikus PRIMEQUEST szerverek. Miközben a rendszerek mindegyike többféle feladatot is képes kezelni, az egyes szervereket konkrét használati forgatókönyvekre optimalizálták. Legyen szó bármekkora szervezetről (több telephellyel rendelkező nagyvállalatról vagy hely- és pénzszűkével küzdő KKV-ról), a megfelelő szerverrel az IT optimálisan tudja támogatni az üzleti működést. Az ügyfelek és a piac által inspirált innovációkkal a leghatékonyabb és legjobban teljesítő megoldásokat bocsátjuk rendelkezésre. Több évtizedes fejlesztési és gyártási tevékenységünk során számos innovatív technológiát alkottunk meg, köztük a nemfelejtő memóriát és a Fujitsu kvantumtechnológia által inspirált számítási rendszerét.  

Valamennyi szerverünk bizonyította minőségét, a komplex üzleti feladatok kezelésének képességét, és tökéletesen integrálható a heterogén környezetbe.

Az integrációs képességet és az adatközponti infrastruktúrák felügyeletét egységes infrastruktúrafelügyeleti szoftverrel támogatjuk. Nagy teljesítményű FUJITSU Software Infrastructure Manager (ISM) megoldásunk egységes felügyeleti réteget alakít ki az összes szerverhez, tárolórendszerhez és hálózati komponenshez. Az ISM az Essence licenccel normál, az ISM Advanced licenccel pedig több adatközpontra kiterjedő, átfogó infrastruktúrafelügyeleti képességeket kínál.

Nyereségesebb növekedés, hatékonyabb működés, megnövelt adatbiztonság

Napjaink vállalatainál a modern IT a működés gerince. Segít új felismerésekhez jutni abban a világban, ahol szinte mindenki és minden össze van kapcsolva egymással, és adatokat generál. PRIMERGY szervereinkkel, adatközponti infrastruktúratermékeinkkel és szolgáltatásainkkal hozzásegítjük a távközlési vállalatokat, hogy a világon mindenütt biztosítsák a kapcsolatteremtés lehetőségét az emberek számára. A pénzügyi szektor szereplői a mi támogatásunkkal védik az adatokat, kezelik a szabályozói rendszerek által támasztott kihívásokat, és elégítik ki a banki ügyfelek fejlettebb, új szolgáltatások iránti igényét. Mi szállítjuk azokat a technológiákat, amelyekkel a kiskereskedelmi vállalkozások többféle csatornán is értékesíteni tudják a termékeiket.

Ez csupán néhány példa arra, hogyan segítik a PRIMERGY szerverek a különböző ágazatok vállalatait üzleti működésük optimalizálásában. Tekintse meg interaktív infografikánkat, amelyen számos egyéb példát láthat különböző iparágak vállalataitól, és több használati forgatókönyvet is megismerhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6415728336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása