Fujitsu Hungary

Szoftveresen vezérelt adatközpont: sci-fi vagy valóság?

2018. május 29. - Fujitsu Hungary

ke_p_6.jpg

Mindannyian ismerjük azt a jelenetet a képregényekben, amikor az emberfeletti képességekkel rendelkező szuperhős letépi magáról a ruhát, és új küldetésre indul, hogy megmentse a világot. Ez a science fiction világa. A szoftveresen vezérelt adatközpontról (Software-Defined Data Center, SDDC) szóló sajtócikkeket és egyéb kiadványokat olvasva az embernek az a benyomása, hogy sokak szerint az SDDC is ebbe a kategóriába tartozik. Azaz olyan jövőkép, ami soha nem válik valóra. Utána akartunk járni a tényeknek, és megkérdeztünk néhány IT-szervezetet, mit gondolnak ők az SDDC-ről.

A Fujitsu megbízásából nagyobb IT-szervezetek körében végzett közelmúltbeli felmérésből kiderül, hogy a vállalatok nem csupán hisznek az SDDC-ben, hanem többen már a napi gyakorlatban is megvalósították a koncepciót. Bár volt néhány olyan IT-szervezet is, amely még egyáltalán nem hallott róla, vagy csupán hangzatos marketingötletnek vélte a szoftveresen vezérelt adatközpont kialakítását, a válaszadók túlnyomó többsége már ismerte és saját működése szempontjából is relevánsnak tartotta az SDDC-t. Meglátásaik szerint a szoftveresen vezérelt adatközponti architektúrára való átállás és a nagyobb fokú automatizáció kiváló lehetőséget nyújt a produktivitás javítására és a hatékonyabb IT-működésre.

Íme a felmérés főbb megállapításai:

  • Az IT-vezetőknek a stratégiai fontosságú üzleti követelményekre kellene irányítaniuk csapatuk figyelmét, de túl sok időt vesznek el az adminisztrációs rutinfeladatok
  • Az IT-automatizációban rejlő előnyök maradéktalan kiaknázását leginkább a szűk költségvetés, a komplexitás és az időhiány hátráltatják.
  • A vállalatok közel fele már dolgozik a szoftveresen vezérelt adatközpont koncepciójának megvalósításán, vagy tervezi ezt.
  • A válaszadók kétharmada a „csináld magad” szemlélet helyett integrált rendszerbevezetési modellt alkalmazna, hogy így gyorsabban, olcsóbban és kisebb kockázattal állhasson át az SDDC-re.

A részletesebb eredményekért tekintse meg infografikánkat, és olvassa el a „Az automatizáció hatása az IT-működésre – Felkészült a szoftveresen vezérelt adatközpont bevezetésére?” című vizsgálatról készült teljes jelentést.  

A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszereinek portfóliója többféle előintegrált megoldást is kínál a szoftveresen vezérelt adatközpont megvalósításához. A portfolió legújabb eleme, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation kulcsrakész integrált rendszer. Minden hardvert és szoftvert biztosít a nagyszabású, hiperkonvergens SDDC-infrastruktúra egyszerű bevezetéséhez. A nagy teljesítményű, energiahatékony, szabványos x86-os FUJITSU PRIMERGY szerverek mellett a VMware Cloud Foundation™ platformot is tartalmazza. A VMware integrált platformja nagyvállalati felhasználásra szánt szolgáltatásokat biztosít a számítási, adattárolási és hálózati feladatok biztonságos elvégzéséhez – egyedi automatizált életciklus-kezelési képességekkel kiegészítve.

Fujitsu Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5514010458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása