Fujitsu Hungary

Fujitsu Forum 2017, München

2017. november 21. - Fujitsu Hungary

Európa legnagyobb gyártói eseménye zajlott Münchenben idén november 8-án és 9-én. A világ informatikai cégei számára elérhető szakmai találkozók közül kiemelkednek a gyártók saját rendezvényei, hiszen csak a világ meghatározó informatikai vállalatai képesek évente annyi innovációt felmutatni, amivel egy rendezvény egyedül is megtölthető.

ke_p1.jpg

Forrás: https://www.flickr.com/photos/fujitsu_de/38227757622/in/album-72157688177571051/

Ez a Fujitsunak olyannyira sikerült, hogy a rendezvény 12000 ezres látogatói létszáma messze felülmúlta a várakozásokat, és több mint nyolcvan országból érkeztek az érdeklődők.

Co-creation, a változás lehetősége

A Fórum vezérfonala a Digital Co-creation, amit talán digitális társszerződésként fordíthatunk és az emberi kreativitást szaktudást kapcsolhatjuk össze a digitális technológiákkal.

ke_p2.jpg

Forrás: https://www.flickr.com/photos/fujitsu_de/38227738842/in/album-72157688177571051/

Az összekapcsolódás teremtette új világban új szolgáltatások, új megoldások születnek alapvetően átalakítva az informatika világát. Ebben az új világban a meghatározó területek, a mesterséges intelligencia, a nagy adathalmazok feldolgozása, a dolgok internete. És persze e területek biztonságos kereteinek biztosítása, ami egyértelműen a legnagyobb kihívást jelenti manapság az IT-szakemberek számára.

A távkapcsolót leváltotta a billentyűzet

A Fórumon a digitális világ okozta piaci, társadalmi változásai is terítékre kerültek.

A cégeknek alkalmazkodniuk kell az emberi igények változásaira, azaz hogy ma már az átélt élmény a legfontosabb a felhasználók számára.

De az is fontos változás, hogy az informatikai fejlődésnek köszönhetően minden átalakul. Hiszen ma már például a médiatartalom létrehozása nemcsak a TV társaságok privilégiuma, de az új szereplőként megjelenő nagy technológiai vállalatok egyre inkább meghatározóvá válnak ezen a piacon. A hagyományos média szerepét egyre inkább átveszi a social media, amihez minden piaci szereplőnek igazodnia kell.

A kvantum: legkisebb mind felett…

A Fórum talán legnagyobb érdeklődését kiváltó előadása az volt, ahol Dr. Réger József, a Fujitsu technológiai igazgatója (CTO), bemutatta a Fujitsu új processzorát, ami ugyan még nem kvantum számítógép, de mégis kvantumtechnológia inspirálta eszköz. Ez azt jelenti, hogy ugyan szabványos digitális technológián alapul, ám működési mechanizmusának kialakításában jó néhány, egyébként kvantumfizikai megoldást építettek a chipbe.

ke_p3.jpg

Forrás: https://www.flickr.com/photos/fujitsu_de/37548794974/in/album-72157688177571051/

Moore törvénye nem kifújt, hanem felszívta magát

A Fujitsu a Fórumon bejelentett új chipje még nem kvantumprocesszor, de a kvantumtechnológiai megoldásoknak köszönhetően 17000-szer gyorsabb a mai processzoroknál, de a vállalat kutatói szerint még ez a sebesség is megtöbbszörözhető. Már a 17000-szeres sebesség elérése is 14 Moore-törvény szerinti ciklust jelent, ami több mint érdekes a szabály érvényét veszítésével kapcsolatos jóslatok ismeretében.

A hatalmas számítási teljesítmény, hatékonyabb feladatmegoldást jelent a nagy adathalmazok feldolgozásában, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos megoldásokban.

Ahogy a Régel József az előadásában fogalmazott: „…Amíg a kvantum számítástechnika mindenki számára elérhető nem lesz, a Fujitsu Digital Annealer-jével megteremthető egy jobb, biztonságosabb, virágzóbb világ…”

 

’KoHa’

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8113341773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása