Fujitsu Hungary

Gyártalmatlan üzemek

2017. október 31. - Fujitsu Hungary

 A klímaváltozással kapcsolatos akadémiai viták lassan a múlt ködébe vesznek. A kormányok számára ma már nem kérdés, hogy törvényalkotói lehetőségeikkel élniük kell, ha azt szeretnék, hogy országaik élhetőek maradjanak, állampolgáraiknak pedig ne kelljen úgy átalakítaniuk körülményeiket, mintha száz kilométerekkel arrébb, égövnyire költöztek volna.

Mára a gazdaságilag kevésbé fejlett államok is komolyan igyekeznek kordában tartani a területükön kibocsájtásra kerülő káros anyagok mennyiségét.

co2.jpg

Forrás: http://www.independentsentinel.com/hundreds-of-scientists-say-climate-change-is-not-science/

Elsősorban a fő mumus, a CO2 légtérbe kerülésének akadályozása érdekében igyekeznek egyre szigorúbb szabályokat alkotni.

Cervantes sem így gondolta

A közigazgatás eszközei fontosak, azonban kényes egyensúlyozást is jelent, hiszen milyen egyszerű lenne azt mondani. hogy mostantól robbanó motoros jármű nem közlekedhet és elektromos áramot sem lehet termelni csak szélkerékkel.

don_quijote.jpg

Forrás: https://fgalve.deviantart.com/art/Don-quijote-and-Sancho-Panza-440302970

Hamar megjelenne egy seregnyi Don Quijote és olyan háborúba kezdenének, amit a világ összes Dulcinea-ja sem tudna lenyugtatni.

Éppen ezért a kormányok lényegesen lassabb tempóban haladnak a kibocsátási értékek csökkentéséért végzett munkában, mint amilyen sebességet egyébként a földi klíma alakaulása indokolna…

A kötelezőnél több az önkéntes

Ennek a folyamatnak a felgyorsításáért, a világ legnagyobb vállalatai, a jogszabályok által rájuk rótt kötelezettségeket meghaladó vállalásaikon keresztül tehetnek.

Nem csak a környezetünk iránti elkötelezettség motiválja őket, hanem a piaci környezetben, - a környezettudatos működésből eredő - pozitív imázsépítés is.

A vállaltok ezirányú lépéseit különböző civil szervezetek monitorozzák.

Az egyik legjelentősebb szervezet a 2000-ben alapított, londoni székhelyű Carbon Disclosure Project (CDP), mely szervezet a világ 500 legjelentősebb vállalatának több mint négyötödét vizsgálja az éghajlat-károsító, üvegházhatást okozó gázok kibocsájtása és vízfogyasztása szempontjából. Ami különösen szép, hogy a cégek önszántukból, önkéntesen vesznek részt a teszteken.

cdp.jpg

Forrás: http://neko.cz/author/frey/

…. és A LISTA

A CDP A listájára került fel 2017-ben a Fujitsu.

A vállalatcsoport a vizsgálat során a legmagasabb pontszámot kapta mind az éghajlatváltozásért felelős gázok kibocsájtásának csökkentése, mind a vízkészlet megőrzése érdekében hozott döntéseiért.

A Fujitsu saját üzleti tevékenységét illetően 2050-re, a széndioxid kibocsájtását nullára akarja csökkenteni.

Ez hosszú távú cél, melynek eléréséig is több fontos vállaláson keresztül vezet az út. Például folyamatosan csökkenti a cég adatközpontjainak energiafogyasztását.

A világ nagyvállalatai komoly kötelezettséget vállalnak a klímaváltozásért felelős folyamatok átalakításáért. Bár ez is az üzlet része számukra, napjainkban inkább beruházásként, költségként jelenik meg gazdasági beszámolóikban.

A Fujitsu-csoport célja egy virágzó és fenntartható társadalom létrehozásában szerepet vállalni.

’KoHa’

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1913118542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása