Fujitsu Hungary

Superman és a többiek cégeket vezetnek

2017. szeptember 26. - Fujitsu Hungary

 A digitálizáció teremtette világok közül kiemelkednek a manapság minden nézettségi rekordot megdöntő szuperhősös univerzumokban játszódó eposzsorozatok. Hogy a Marvell vagy a DC világai az izgalmasabbak, arról késhegyre menő vitát folytatnak a rajongók, egészen addig, amíg meg nem jelenik egy Star Wars fun, mert akkor persze hirtelen közös az ellenség.

superheroes.jpg

Forrás: http://www.cinemablend.com/television/How-Many-Superheroes-We-Might-See-DC-Comedy-Powerless-111257.html

Persze mindig is foglakoztatta az embereket a lehetőség, hogy valamiképpen olyan képességekre tegyen szert, amellyel a többiek nem rendelkeznek. Az hogy ezt a képességet ki mire használná, az mindenkinél más.

Van, aki csak a többiek ruháján látna át szívesen, és van, aki mindjárt a gonoszt győzné le, elhozva a világbékét.

Ezt a valószínűleg mindenkit foglalkoztató kérdést meglovagolva a Fujitsu az idei World tour-on megkérdezte üzleti partnereit ők milyen szuperképességekkel dobnák fel üzleti életüket.

 

Az intelligencia szupererő

A digitalizáció, pontosabban az életünket - és így természetesen üzleti vállalkozásainkat - is átalakító folyamatok, amelyek során eszközeink okosodnak, döntéseink előkészítésében pedig mesterséges intelligencia segítségével állítjuk elő és elemezzük a szükséges információkat, többet jelent a fejlődésnél. Ebben az új világban, az alkotás, az innováció közösen születik az ember és a digitális világ között.

A rendezvényen a megkérdezett szereplők érdekes válaszokat adtak arra a kérdésre, hogy milyen szuper erőt szeretnének, melyek segítenék őket vállalkozásuk eredményesebbé tételében.

 

A jövőt ismerni mindenki vágyik

A legtöbben - a megkérdezettek majdnem fele - a jövőbe szeretne látni, az egy ötöde szeretne mások fejébe látni és ugyanennyien szeretnék a bölcsek kövét is, azaz mindig helyes döntést hozni.

jo_sgo_mb.jpg

Forrás: http://spiritualis.tippek.net/5-fontos-dolog-amit-a-sorsoddal-kapcsolatban-tudnod-kell-a-sors-angyalainak-uzenete/

Érdekes, hogy valami hasonlót várunk el digitális rendszereinktől is. A felhőnyi adatmennyiségeket feldolgozni, elemezni hivatott mesterséges intelligencia rendszerek pont ezen ismeretek megszerzését célozzák. Az üzleti elemzések célja hogy ügyfeleink, versenytársaink jelen adatait, folyamatait elemezve megjósolják a közeljövő üzleti trendjeit, igényeit. Az ügyfelek piaci mozgásának feltérképezés pedig olykor olyan igényekre is rávilágít, amelyet még talán ő maga sem fogalmazott meg, digitális elemző rendszereink azonban felismerik. A feltárt tudás alapján pedig már nem ördöngösség a helyes döntést meghozni.

 

A tudást nem elég ismerni, őrizni is kell

A tour-on megkérdezettek válaszaiból az is kiderült, hogy ezen változásokat, illetve a digitális átállás szükségességét a többség már felismerte, sőt többségük a szükséges változásokat is megindította vállalkozásaikban és rendkívül alacsony, egy-két százalék azok aránya akik szerint a digitális változás őket – illetve vállalkozásukat - nem érinti.

A változás persze bizonytalanságot, félelmet kelt a megkérdezettekben. A digitális átállás olyan folyamat, amely felvet kérdéseket az érintettek számára. A legtöbben a biztonsági kockázatokat említették. De a kulturális változást illetve az ettől való félelmet is a megkérdezettek több mint negyede említette az aggódásra okot adó lehetőségek között.

A fórumon több sikeres példát is bemutattak a digitális átállás európai és ázsiai megoldásaiból.

 

A színes gatya az öltöny alatt maradhat

Ahogy Joseph Reger, a Fujitsu Európai régióért felelős IT vezetője megjegyezte, persze nem szupererőként fogják az üzleti élet szereplői meghatározni a változásból adódó lehetőségeket, hanem hatékonyabb döntés-előkészítésről, jobb adatbiztonsági rendszerekről fognak beszámolni. Az átalakulás a cégek olyan szintű működési hatékonyságát fogja elhozni, amely korábban elképzelhetetlennek tűnt.

businesshero.jpg

Forrás: http://www.refreshleadership.com/index.php/2013/06/superhero-supervisors/

Ami pedig hab a tortán, hogy mindezt úgy érhetik el a cégek, hogy vezetőiknek nem kell rikító színű, testre simuló ruhákba öltözniük, maradhatnak a megszokott business dress code-nál és elegendő eszközeiket felruházniuk némi tudással.

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr812896282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása