Fujitsu Hungary

Vasak

2017. augusztus 15. - Fujitsu Hungary

Régóta folyik vita arról, hogy merre fejlőd(je)nek informatikai eszközeink. Természetesen, mint általában minden fejlődési folyamat esetén itt is az igények határozzák meg az irányt.

laptop-fejlodes.jpg

Forrás: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://nyultam.com/tag/laptop/&gws_rd=cr&ei=FIuQWd7jBYKE6ASVr5LIBQ

De mik az igények?

A legszebb mikor egy vállalati ügyfél új eszközeinek beszerzése előtt megpróbáljuk felmérni az eszközökkel szembeni elvárásokat. A válasz általában az, hogy legyen gyors, kis helyet foglaljon el, könnyű legyen, extrém számítási igények kielégítése se okozzon gondot, egységes platform legyen a könnyebb menedzselhetőség érdekében stb…

Nem egyszerű. Ilyenkor jönnek a sales-es bölcsességek, hogy sajnos minden egyszerre nem lehet, válasszunk az elvárások közül kettőt, hiszen az élet kompromisszumokkal teli…. bla-bla-bla.

A Fujitsunál ez nem így van.

Megoldást az ilyen összetett igényekre általában csak a világ vezető informatikai vállalatai nyújtanak, hiszen ezek a cégek rendelkeznek a szükséges innovációs forrásokkal, az informatikai ipar minél szélesebb spektrumában.

Kevés cég képes megoldást nyújtani a hatalmas, felhő alapú adatkezeléshez szükséges hardver elemek biztosítására, vagy a nagy teljesítményű munkaállomások beszerzésére. De akár olyan hordozható eszközök gyártásában is kellően felkészültnek kell lennie, amelyek használói számára biztosítják a mobilitást, normális teljesítmény mellett.

A Fujitsu 2017. évi termékpalettája az év elején indult az új CELSIUS munkaállomások bevezetésével. A munkaállomások elsőre szembetűnő változása a ház méretcsökkenése volt, hiszen pl. a W570 közel 30%-kal kisebb a megelőző W550-es modellhez képest.

w550-w570.jpg

Forrás: http://www.fujitsu.com/global/Images/20170808-01bl_tcm100-3179582.jpg

A méretcsökkenés ellenére a munkaállomás rendelhető az Intel nagyteljesítményű Xeon E3-1200 v6 / E3-1200 v5 családjának processzoraival. Valamint az NVIDIA Quadro P4000 grafikus kártyáival, ami az NVIDIA Pascal GPU architektúrájával gyorsan és egyszerűen futnak olyan alkalmazások is, mint a legújabb CAD vagy 3D alapú virtualizációs szoftverek.

Frissebb megjelenés az újragondolt ESPRIMO gép, az all in one K557/R.

Sokan vitatják az ilyen minden egyben készülékek helyét a piacon, azonban a közvetlen ügyfélkapcsolatos munkahelyeken rendkívül kényelmesen használható az új K557/R. Hiszen a 340 fokban elforgatható eszközzel könnyedén megmutatható a képernyőn látható tartalom az asztal túl felén ülő ügyfél számára, ráadásul a tervezésnél még arra is figyeltek, hogy a hűtést biztosító levegő egyik érintett arcán se keltse az érkező Sirokkó érzetét, hanem elegánsan eltereli azt nem zavaró irányba.

Ezenfelüli extra, hogy a beviteli eszközök antibakteriális felületének köszönhetően az egészségügyi szektor is célpiaca lehet, bár lehet, hogy a hétmilliárdhoz közelítő bolygónépesség miatt egyáltalán nem baj, ha higiénikus legalább a billentyűzetünk és az egerünk.

A LIFEBOOK laptopok és az ARROWS táblagépek frissített változatai is kijönnek nyár végén, ősz elején, így a távmunka szempontjából kiemelten fontos alacsony súlyú – persze a nagy teljesítmény megtartásával – eszközök is elérhetőek lesznek.

Ezek az eszközök népszerűek. Sokunk vacillál azon, hogy min dolgozzunk, laptopon vagy táblagépen az egyik mellett a teljesítmény szól a másik mellett a hordozhatóság.

laptop_vs_tablet.jpg

Forrás: http://peru21.pe/tecnologia/que-gente-cada-vez-compra-menos-tablets-2217825

Ezért olyan népszerűek a kettő az egyben készülékek – és egy kicsit talán az ezt kielégítő megoldásainak is köszönheti a Fujitsu, hogy folyamatosan fenn tudja tartani bevételeinek növekedését. Az eszközök közül talán a legizgalmasabb a LIFEBOOK P727/R 360 fokban visszahajtható kijelzője. Ez nagyon hatékony használatot tesz lehetővé. De az ARROWS Tab R727/R is táblagép létére egy teljes értékű – akár i7-es Intel processzorral szerelve – notebook teljesítményét hozza 12,5”-os kijelzővel.

’KoHa’

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3812750574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása