Fujitsu Hungary

Amikor 12,5 colos pixelek alkotnak képet, és ez mégis rekord

2017. november 28. - Fujitsu Hungary

 Sokszor foglalkoztunk már ebben a blogban a Fujitsu teljesítményével, vagy eszközeinek teljesítményével - gondoljunk csak korábbi bejegyzésünkben említett kvantum chipjére vagy azt megelőzően a cég szuperszámítógép versenyben elért eredményeire – nyilvánvaló a vállalatnak az információ technológia különböző területein elért sikere.

Most is egy „teljesítmény” az, amivel szeretnénk foglalkozni. Így idéző jellel, mintha csak irónia lenne… Pedig nem az, sőt, világrekordról van szó.

A rekordot pedig Münchenben érte el a vállalat, amit a rekordok talán legelismertebb szervezete, a Guiness Rekordok Könyvét kiadó társaság is dokumentált, hivatalossá téve az új csúcsot.

De mi is az új rekord.

Táblag(k)ép

Nos, az idei müncheni Fujitsu Fórumon, a rendezvénysorozat végén a résztvevők képviselői mindannyian kaptak egy STYLISTIC R726 táblagépet, amelyet a Fujitsu Fórum emblémájának megfelelő puzzle-helyre illesztve közösen elkészítettek egy 220 tablet alkotta képet.

mozaik.png

Forrás: http://www.fujitsu.com/uk/Images/forum-mosaic_tcm23-3464223.png

Az eszközök helyére kerülése után, a világrekordot jelentő táblagép-ledfal képe átalakult és egy ősi japán szimbólummá, a Fujitsu nemzeti gyökereit is megjelenítő, virágzó cseresznyefa animációvá változott. A virágzó cseresznyefa, a több száz éves japán kultúrában az élet törékenységét és szépségét szimbolizáló jelkép, és a hanami (tulajdonképpen virágnézést jelent) ünnepe tradicionális ünnep ma is Japánban.

Együtt puzzle-özik a család

Persze a Fórumhoz hasonló nagy ívű gyártói rendezvények gyakran zárulnak a rendező cég és ügyfeleik közötti kapcsolatot erősítő különleges záróeseménnyel. Azonban ebben az esetben a rendezvényt záró puzzle kirakása tökéletesen szimbolizálta a Fórum vezérgondolatát. A gondolat jelmondata „Digital Co-creation” – a digitális világ és az emberi kreativitás együttműködését jelenti, azaz egy új világ születik. Ebben az új világban eszközeink egyre nagyobb teljesítménye az emberi kreativitás szolgálatában innovatív megoldások megszületését jelenti a világ minden területén, legyen az akár mezőgazdaság, oktatás, vagy éppen az egészségügy.

Amikor a vászon nem jelentéktelen

 tablet_stylistic.png

Forrás: http://www.fujitsu.com/hu/products/computing/pc/tablets/stylistic-r726/

Ennek a kis alkotásnak, kvázi mellékszereplője volt a 220 darab Fujitsu STYLISTIC táblagép. Pedig a 220 a vállalat hordozható eszközpalettájának tagjai túlmutatnak a hagyományos médiafogyasztói vagy irodai használaton. Hiszen hordozható eszközeinek jellemző tulajdonsága, hogy ipari környezetben is megállják a helyüket. Kialakításuknak köszönhetően, különösen a magnézium-alumínium háznak, illetve a titkosítható meghajtóknak és a többszintű azonosítási rendszereknek, az eszközök  biztosítják a felhasználók számára a mobilitás mellett, a biztonságos munkavégzés feltételeit is.

’KoHa’

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7313397549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása