Fujitsu Hungary

Az új normálison túl – digitális változások a munka, a magánélet és az üzleti működés terén

2022. április 26. - Fujitsu Hungary

A Fujitsu nemrég mutatta be új globális üzleti márkája, a Fujitsu Uvance részeként a digitális változások (Digital Shifts) tematikáját. Yuzuru Fukudával a Fujitsu Limited informatikai vezérigazgató-helyettesével és digitális átalakulásért felelős beosztott vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk arról, hogyan segíti a Digital Shifts koncepció a vállalatok átalakulását és világszerte az embereket a fenntartható társadalom irányába mutató munkavégzés és mindennapi élet során.

Az emberek és az adatok kulcsfontosságúak a változások korszakának átvészelésében

A Covid19 hirtelen és váratlan hatása több évre felgyorsította értékeink és életstílusunk változását. A járvány előtt az emberek viselkedése és értékei meghatározott rutinok (pl. munkába járás, iskolai tanulás) mentén alakultak. A Covid19 azonban alapjaiban megváltoztatta gondolkodásunkat arról, mi tekinthető normális viselkedésnek és értékrendnek. Amellett, hogy normalizálta az otthoni munkavégzést, a távmunka a megbeszélések megtartásának, a dokumentumok elkészítésének, az események megszervezésének, sőt a vezetők és beosztottjaik közötti kapcsolattartásnak a módját is megváltoztatta.

A fentiek nyomán értékeink is változni kezdtek, ahogy alkalmazkodunk az „új normálishoz”. Az „új normálison túl” kifejezés arra a világra utal, ahol tovább folyik a viselkedésmódok és az értékek diverzifikációja és átalakulása. Meggyőződésünk, hogy a változások korszakának átvészeléséhez mindenekelőtt az embereket és az adatokat kell odafigyelnünk. Meg kell értenünk azoknak a nézőpontját, akik a lehető legjobban szeretnének dolgozni és élni, és meg kell ismernünk azokat az adatokat, amelyek agilitásuknál fogva lehetővé teszik a különböző feltételek és változások észlelését. A Digital Shifts pontosan ezt a két nézőpontot állítja a középpontba.

A munka-magánélet átalakulása a munkát és a magánéletet is gazdagítja

Először is vizsgáljuk meg a dolgot az emberek nézőpontjából. Mivel a digitális technológiának köszönhetően a helytől független munkavégzés, tanulás, orvosi ellátás és mindennapi élet is kényelmesebbé válik, az emberek többféle értéket és életstílust tesznek magukévá. Az értékek és a viselkedésmód változása pedig a mindennapi életet és a munkavégzést is átalakítja. Sok foglalkozásnál megszűnnek a fizikai korlátok, jelentősen javul az egyén számára a munka-magánélet egyensúly. A globális távoli technológia és az avatarok kombinálásával például olyan munkakörök és munkakörnyezetek születnek, ahol teljesen irrelevánssá válik a fizikai tartózkodási hely és a munkaidő.

A Fujitsu már 2020 óta sikeresen dolgozik a munkavégzés módját megváltoztató saját Work Life Shift programja megvalósításán.

Work Life Shift

Vezetőink és csapataik már megkezdték a HR folyamatok, az irodai környezetek, az IT-rendszerek, a munkastílusok és -kultúrák átalakítását, ami jelentős változásokhoz vezetett az elmúlt 12 hónapban. A technológia emberközpontú bevezetésével befogadóbb és fenntarthatóbb munkaerőt hozhatunk létre. Javul a produktivitás, a kreativitás és ezzel együtt az ügyfeleknek nyújtott élmény.

A Fujitsu munkatársai körében végzett felmérés szerint több mint 90%-uk úgy érzi, hogy a Work Life Shift program pozitív irányban változtatta meg munkáját és magánéletét. Az elmúlt hónapokban újabb kezdeményezéseket indítottunk, például az értékelési rendszerek megváltoztatása, a vezetői szerepek továbbfejlesztése, a belső közösségi hálózatok újjáélesztése, valamint a modern munkamódszereket támogató felhőszolgáltatások bevezetése terén. Ezekre a tapasztalatokra támaszkodva most már ügyfeleinknek is hatékony segítséget tudunk nyújtani szerte a világon saját Work Life Shift kezdeményezéseik megvalósításához.

A dolgozói elégedettség javítása mindenütt elősegíti a vállalatok növekedését, és új értéket teremt a társadalom számára.

Az adatvezérelt cégvezetés értékessé teszi az adatokat

A következő lépésben az adatok nézőpontjából szeretném vizsgálni a változásokat. Bár a cégvezetésben négyféle erőforrásra támaszkodunk (emberek, dolgok, pénz és adatok), a változás korában az adatok minden eddiginél nagyobb fontosságra tesznek szert. Ám miközben az adatok mennyisége folyamatosan nő, rengeteg nehéz kihívás akadályozza, hogy az adatokból valós értéket nyerjünk ki.

Előfordulhat például, hogy az adatok a szervezetben elszórtan vannak jelen, nem kapcsolódnak egymáshoz, elavultak, önmagukban nem hordoznak értéket, nem állnak rendelkezésre a hasznosításukhoz szükséges készségek, de még az is, hogy nem digitalizált formában léteznek. Bár az adatokból nem lehet varázsütésre, egyetlen lépéssel értékhez jutni, az nyilvánvaló, hogy az egyre gyorsabb ütemű változások korában erősödik az adatok fontossága.

Adatvezérelt cégvezetés

A Fujitsunál összekapcsoljuk a szervezet különálló rendszereiből származó adatokat és rengeteg külső adatot is elemzünk annak érdekében, hogy megismerjük a szervezet működési környezetét, és új felismerésekhez jussunk.

A globális rizskereskedelmi piacon például a felek közötti hagyományos analóg árucsere és az információk széttagoltsága gátolták az üzleti növekedést. Az eladók és a vevők mellett a rizspiac egyéb szereplőit (pl. a fuvarozókat és a finanszírozókat) is digitálisan összekapcsoló, több iparágra kiterjedő, új kereskedelmi platform létrehozásával jelentősen ki tudtuk bővíteni a globális rizskereskedelem lehetőségeit.

A nem tapasztalatokra és ösztönökre hagyatkozó, adatvezérelt cégvezetés képes összekapcsolni egymással az állandóan változó adatokat és támogatni a tényalapú döntéshozást, átalakítva ezzel a vállalati működést, az iparágat és a társadalmat.

Mire lesz szükségünk az új normálison túl?

Az igazságot tükröző adatok kora elérkezett

Az új normálison túli időszakban alapvető fontosságú lesz, hogy képesek legyünk valós időben, pontosan rögzíteni és átlátni az üzleti helyzeteket, mielőbb hipotézist alkotni és gyorsan cselekedni. A meghozott intézkedések eredményességét adatok segítségével fogjuk monitorozni, hogy szükség esetén korrigálni tudjuk a következő lépésket.

A változás korában a siker fontos előfeltétele lesz a fenti ciklusok gyors végrehajtása. Azzal, hogy megvizsgáljuk az adatokat és kinyerjük belőlük az igazságot, a szervezet egészében javítani tudjuk a vezetőség és a munkatársak rezilienciáját és reagálókészségét. Sok szervezetnél a sikeres digitális átalakulás első fontos lépése valójában annak elérése, hogy a vezetők hajlandóak legyenek „szövetségesüknek” tekinteni az adatokat.

Bár a Covid19 még velünk van, már közeledik a járvány utáni, új korszak. Viselkedésünk és értékeink már jelentősen átalakultak, de az új normálison túltekintve további változások várhatók. A jövőben is az emberek és az adatok közötti kritikus kapcsolatra kell összpontosítanunk. A munka, a magánélet és az üzleti működés digitális átalakulásával búcsút inthetünk a régi normálisnak, és magabiztosan haladhatunk tovább az új normálison túli korszak felé.

Yuzuru Fukuda

informatikai vezérigazgató-helyettes / digitális átalakulásért felelős beosztott vezérigazgató-helyettes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8817816735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása