Fujitsu Hungary

A Fujitsu és a RIKEN által fejlesztett Fugaku a világ leggyorsabb szuperszámítógépe

2020. július 08. - Fujitsu Hungary

A RIKEN kutatóintézet és a Fujitsu Limited által közösen fejlesztett, Arm® technológiára épülő Fugaku szuperszámítógép áll az első helyen a világ leggyorsabb szuperszámítógépeit rangsoroló Top500-as listán.

fugaku-supercomputer.jpg A rendszer a szuperszámítógépes teljesítményt értékelő többi listán is tarolt: első helyet szerzett a valós fizikai alkalmazásokat futtató szuperszámítógépek HPCG listáján, a mesterséges intelligencia jellemző feladataihoz szükséges teljesítményképességeket vizsgáló HPL-AI szuperszámítógépes listán csakúgy, mint a nagy adatfeldolgozási teljesítményt igénylő feladatok elvégzésének képességét értékelő Graph 500-as listán. Most történt meg első ízben, hogy ugyanaz a szuperszámítógép szerezte meg egyidejűleg a Top500-as, a HPCG és a Graph 500-as lista első helyét.

Az eredményeket június 22-én, a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldásokkal foglalkozó „ISC High Performance 2020 Digital” nemzetközi szakkonferencián jelentették be.

A kiváló eredmény bizonyítja a Fugaku kimagasló általános teljesítményét és a Társadalom 5.0 megteremtésében játszott jelentős szerepét.

A Fujitsu világszerte elérhető PRIMEHPC FX700 és FX1000 szuperszámítógép-sorozatának tagjai a RIKEN és a Fujitsu által közösen fejlesztett Fugaku szuperszámítógép technológiáját hasznosítják.

Az eredeti közlemény itt olvasható: https://bit.ly/38EyPUd #worldfastestsupercomuter

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6015988920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása