Fujitsu Hungary

Hogyan válik intelligensebbé az adattárolás?

2019. december 19. - Fujitsu Hungary

ke_p_cs800_2020.jpg

A technológia mindennapjainkat hivatott egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni.

Ez az adattárolási technológiára is érvényes: a mentési célgépek új feladatokat látnak el, hogy enyhítsék az egyre növekvő tömegű elosztott adat kezelésével járó adatbiztonsági kihívásokat.

Napjaink digitális világában a vállalatok már nem pusztán a jövőbeni vészhelyzetekre készítenek biztonsági másolatot az adataikról. A mentés biztosítja számunkra a tökéletes adatbiztonságot: ennek segítségével menedzselik a teljesítményt, a skálázhatóságot is, és szükség estén azonnal visszaállíthatják az adatokat anélkül, hogy ez befolyásolná az éles üzemű szerverek működését.

Ahogy a vállalatok egyre több információt gyűjtenek és dolgoznak fel, a több rendszeren és helyszínen elosztva tárolt digitális adattömeg kezelése mind nagyobb kihívást jelent.

A fontos üzleti adatok már nemcsak az adatközpontban vannak jelen. Keletkezésük, feldolgozásuk és tárolásuk a felhőre, a szalagos tárolókra és a hálózat peremére is kiterjed.

Ennek nyomán pedig sokkal nehezebb feladattá válik az adatkezelés, az adattárolás és az adatbiztonság fenntartása. Hogyan tudják a vállalatok biztosítani az adatok folyamatos rendelkezésre állását helyben és a felhőalkalmazásoknál, megvédeni őket a katasztrófákkal és az adatvesztéssel szemben, kezelni exponenciális növekedésüket, fenntartani láthatóságukat úgy, hogy közben a költségeiket is kézben tartják?

Az üzleti adatok robbanásszerű növekedésével és terjedésével a hagyományos adatbiztonsági technológiák lassan elérik határaikat. Azoknál a szervezeteknél pedig, amelyek több megoldást ötvözve próbálják legyőzni az adatokkal kapcsolatos kihívásokat, inkompatibilis technológiai szigetek jönnek létre.

Csak bosszúságra számíthat az, aki régi technológiával próbálja kezelni napjaink adatbiztonsági kihívásait

Napjaink adatkörnyezete bajosan kezelhető régi technológiákkal. Ezek a megoldások korlátozottan skálázhatók, teljesítményük véges, nehezen lehet velük több helyszínre kiterjedően biztonsági mentést végezni, és katasztrófa utáni visszaállítási folyamataik is túlságosan komplexek.

A szervezeteknek olyan platformra van szükségük, amely konszolidálja heterogén környezeteik adatait, egyszerűsíti az adatbiztonsági feladatokat, és az adattömeg növekedésével skálázható.

Erre a célra készült a  Fujitsu ETERNUS CS800 következő generációja. Most még intelligensebbé tettük ezt az egyébként is megbízható, kulcsrakész adatbiztonsági célgépet, hogy segítsünk a szervezeteknek egységes adattárolási megoldást kialakítani a bővülő hibrid környezetek kézben tartásához.

Az ETERNUS kétféle módon is támogatja ezt.

Egyrészt szorosan integrálva van minden elterjedt adatkezelő szoftverrel, köztük a Veritas, a Veeam és a Commvault alkalmazásaival, és ezáltal az ütőképes szoftver- és hardverfunkciók rendkívül hatékony és gördülékenyen működő kombinációját biztosítja. Így a fizikai, a virtuális és a hiperkonvergens környezeteknél is optimalizálja a mentést – a többféle mentési alkalmazással kiszolgált környezeteket is ideértve.

A Fujitsu ETERNUS CS800 célgépe a céladat-mozgató megoldás közvetlen futtatását is támogatja, ami jelentősen felgyorsítja bizonyos mentési és visszaállítási műveletek és folyamatok végrehajtását.

Másrészt maga a célgép is fejlődött: beépített funkciókkal támogatja az automatikus biztonsági mentést, replikációt és deduplikációt. Deduplikációs technológiája 95%-kal mérsékli a mentés költségét és helyigényét.

Így a szoftver felszabadul más stratégiai fontosságú adatkezelési folyamatok elvégzésére, és a szerverek, illetve a hálózat terhelése is csökken. Mivel a célgép magára vállalja a fontos adatbiztonsági feladatokat, az adminisztráció is jelentősen egyszerűsödik.

Az életciklus minden szakaszára kiterjedő adatkezelés egyetlen eszközön

Azokban a környezetekben, ahol a rövid távú mentési/visszaállítási teljesítmény és a gazdaságos hosszú távú adatmegőrzés kombinációjára van szükség, az ETERNUS CS800 közvetlen adatútvonalat kínál a fizikai szalagkönyvtár felé (Path-To-Tape).

A célgép közvetlenül a szalagkönyvtárba írja a mentési adatokat, anélkül, hogy bármilyen terhelés alá helyezné a mentési szervert (nem feltétlenül szükséges, hogy a mentési adatokat a mentési szerver olvassa el és írja szalagkönyvtárba). A mentési szoftver szerverére kizárólag a szalagra mentési feladat kezeléséhez van szükség.

A szalagos technológiával a szervezetek nagyon alacsony egy gigabájra jutó költséggel tárolhatják a mentési adatokat, és hozhatnak létre további másolatokat a hosszú távú archiváláshoz. Egyben ez a legjobb offline tárolási megoldás az üzletileg kritikus adatok elérhetőségének biztosítására zsarolószoftveres vagy egyéb internetes támadás esetén.

A könnyen üzemeltethető, kiváló ár-teljesítmény arányú és igény szerint, rugalmasan skálázható és finanszírozható Fujitsu ETERNUS CS800 tökéletes adatbiztonsági célgép kis és közepes méretű mentési környezetekbe, ahol megteremti az átfogó adatbiztonsági stratégia alapját.

A háromféle modellben (belépő szintű, skálázható és nagyvállalati) kapható célgép lehetővé teszi, hogy a szervezetek az aktuális mentési környezetükhöz igazodó kapacitással induljanak, és később igény szerint, akár 1020 TB-ig bővítsék rendszerüket.

A Fujitsu ETERNUS CS800 célgépekről webhelyünkön olvashat bővebben.

Fujitsu Magyarország

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr315356292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása