Fujitsu Hungary

A világ csúcsmenedzser gurujai 2017-ben

2018. február 07. - Fujitsu Hungary

 Kenny MacIver - 2017. november

 A kétévente megrendezett Thinkers50 díjátadó során kiválasztják a világ 50 legbefolyásosabb üzleti gondolkodóját, a vezetés, a stratégia, az innováció és a digitális hatások területén végzett munkájuk alapján. 

Roger Martin továbbra is világ legbefolyásosabb vezetéselméleti gondolkodója. A Business School professzora és a felsővezetői tanácsadó Roger Martin, aki a szerzője 11 vezetői gyakorlatról és eredményes üzletvezetésről szóló könyvnek.

Michael Porter, Clayton Christensen, Peter Drucker és CK Prahalad legendás üzleti guruk nyomdokain haladva, Martint választották a vezetéselméleti gondolkodók nemrégiben megjelent, Thinkers50 rangsorának az élére.

A 2017-es Top 50 végleges rangsora, a Thinkers50 webhelyen leadott nyilvános jelölések és válogatott menedzsment szakemberek véleményének kombinációja alapján alakult ki. A díj elismeri Martin hosszú távú hozzájárulását az üzleti gondolkodáshoz. Munkája középpontjában az "integratív gondolkodás" áll, amelyet a Procter & Gamble, a Lego és sok más vállalat vezérigazgatói számára hoztak "hatékonyabb és kreatívabb döntéseket". 



A cím átvételén Martin hangsúlyozta, mennyire fontos számára, hogy részese lehet egy olyan vezetői gondolkodók alkotta közösségnek, amelynek tagjai "vágynak arra, hogy a világot befolyásoló munkát végezzenek".
 
A Thinkers50 rangsor mellett további nyolc díjat is átadtak - a "vezetői gondolkodók Oscar-ján" – különböző területeken elért eredményekért. Ezek közül az egyik a Fujitsu által támogatott Innovációs Díj, amelyet Scott Anthony, az Innosight innovációs és növekedési tanácsadója nyerte el. A legfrissebb társszerzőként jegyzett munkája, a Kettős átalakulás: Hogyan pozícionáljuk vállalkozásunkat a jövő megteremte érdekében és a következő lépések.  A könyv bemutatja, hogyan lehetnek sikeresek a már piacon lévő cégek a piacra betörni készülőkkel szemben. 


A Digitális Gondolkodás díját Don Tapscott és fia, Alex Tapscott kapta, a technológiai trendfeltáró munkájuk elismeréseként, A Blokklánc forradalom  c. munkájuk alapján  (lásd az I-CIO, Big Thinker interjúk sorozatát Don Tapscott-tal). Tapscottot a világ második legbefolyásosabb vezetői gondolkodójának nevezték. Rajta kívül mások      I-CIO, Big Thinker interjúalanyok is szerepeltek a rangsorban, ők: 

Lynda Gratton (29) Seth Godin (33).

Az alábbiakban bemutatjuk a Thinkers50 első hat helyezettjét: 

 

roger_martin.jpg1. Roger Martin

A Rotman School of Management, a Martin Prosperity Institute és az Institute for Corporate Citizenship igazgatója, valamint a torontói székhelyű üzleti iskola korábbi dékánja. Roger Martin az "integráló gondolkodás" problémamegoldó erejére összpontosított, a GE, a P & G, a Lego és más vállalatok vezérigazgatóival végzett munka során.

A meglévő kreatív, az üzleti teljesítményt növelő kapacitást arra használta, hogy két egymásnak ellentmondó modellt vagy ötletet vizsgáljon. Majd ennek eredményeként egy magasabb szintű szintézis szülessen, amelyben összekapcsolták az ügyfelek, az alkalmazottak, a képességek, a költségstruktúrák, az iparági fejlődés eredményeit és a szabályozási környezetet. 

Ez a legfontosabb témája a legújabb könyvének, a Nagy választási lehetőségek megteremtése: Vezetői útmutató, az integratív gondolkodáshoz, melyet Malcolm Gladwell úgy értékelt, hogy "azok a legritkább üzleti könyvek, amelyek megtanítják a döntéshozókat, hogy hogyan kell gondolkodni, nem pedig azt, hogy mit gondoljanak." Más munkái a vállalatok társadalmi szerepét (a "BTökéletes beilleszkedésr: Hogyan működik a szociális vállalkozó" ) és az alapvető üzleti tevékenység stratégiáját (Győzelemig tartó játszama: A stratégia valóban működik , társszerzője a P & G elnöke, A.G. Lafley). A megfogalmazott gondolatok alkalmazhatóságát jól mutatja, hogy Martin folyamatosan keresik, felsővezetők, kormányok és természetesen az MBA hallgatók szerte a világon.


Kövesse: @RogerLMartin



don_tapscott-t50.jpg2. Don Tapscott

Róla mindent elmond, ha csak az 1990-es évektől napjainkig megjelent könyv címei között böngészünk: a Paradigmaváltás , a Digitális gazdaság , a Digitális növekedés, a Macrowikinomics , a Blokklánc Forradalom -  stratégiai gondolkodóként már az előtt jelezte a különböző digitális hullámok megjelenését, mielőtt legtöbben még a fodrozódást is alig érezték. 

Tapscott 2017-ben megkapta a Thinkers50 Digitális Gondolkodás Díjat a blokklánccal kapcsolatban végzett munkájáért, - társszerzője az ex-befektetési bankárja, Alex volt, amelyben azt vizsgálja, hogy a bitcoin alapját képező technológia hogyan fogja alakítani a pénzügyek, az üzleti élet, az egészségügyi ellátás, az oktatás és a kormányzás következő korszakát.


Kövesse: @ dtapscott



clayton_christensen_credit_kai_t_dragland_ntnu.jpg3. Clayton Christensen

Húsz évvel azután, hogy a Befektető Dilemmája átalakította az üzleti vezetők innovációra gyakorolt ​hatását, a Harvard Business School professzora még mindig inspirálja a vezetőket mindenhol. 

A Thinkers50-ben, mind 2013-ban, mind 2011-ben első helyezett volt. Legutóbbi, társszerzőként jegyzett munkája a " Verseny a szerencse ellen: Az innováció története és az ügyfelek döntése" címmel az üzleti menedzsment axiómája ellen szól: azaz a sikeres vállalkozásoknak meg kell érteniük ügyfeleiket (demográfiai profil, vásárlási szokások stb.). 

Ellenben az a véleménye, hogy meg kell érteniük az ügyfelet, hogy mi ösztönzi őket arra, hogy "felajánljanak" egy saját tulajdont vagy szolgáltatást. Gondoljunk Uber-re, Airbnb-re, Intuit-ra. (Portré: Kai T Dragland / NTNU)

 
kövesd: @claychristensen



cropped_hr_pr_blueocean.jpg4. W Chan Kim és Renée Mauborgne

A 2005-ben 3,6 millió példányban eladott Blue Ocean stratégia mögött álló elmék , a francia INSEAD üzleti iskola professzora és stratégiai menedzsere, valamint a Blue Ocean Strategy Institute igazgatója a szakértők abban, hogy a vállalatok hogyan navigáljanak ismeretlen vizeken. 

2017-ben létrehozták a régóta várt segédanyagot, a Blue Ocean szerinti váltás: Bizonyított lépések a bizalom megőrzéséhez, az Új Növekedés megragadására, amely lépésről-lépésre stratégiai fejlesztési útmutatót nyújt azon szervezetek számára, melyek a zsúfolt, megalapozott versenyképes tájakról az új, nyílt síkságokra való áttérésre törekszenek. 


Kövesse: @BlueOceanStrtgy

 

michael_porter-t50.jpg5. Michael Porter

A "versenystratégia keresztapja" Michael Porter a Thinkers50 top 10-ben 2001-s indulása óta a tagja. A Harvard Business School professzora, a gazdasági elmélet és a stratégia fogalmát alkalmazta a nemzeteket és a társadalmakat legnagyobb kihívásaira, beleértve a piaci versenyt és a vállalati stratégiát, a gazdasági fejlődést és a nemzeti teljesítményt, a környezetvédelmet és az egészségügyi ellátást. Nemrég azt vizsgálta, hogy a kibővített valóság mekkora szerepet fog játszani a szervezetek jövőbeni stratégiájában. 


Kövesse: @MichaelPorter 

 

marshall_goldsmith.jpg6. Marshall Goldsmith

Goldsmith, a 2015-ös Thinkers50 Leadership Award díjazottja híres a buddhista gondolatok alkalmazásában, célja hogy a fagyos vezérigazgatók "jobb emberekké" váljanak. 

Több mint 30 vezetői szakkönyv szerzője, beleértve a What Got You Here Won’t Get You There and Triggers: Creating Behavior That Lasts-ot. 

A vezető supercoach legújabb szerzői munkája még többet ígér: Az életmódosítás: Az eredmény elérése a karrieredben és az életedben egy gyakorlati útmutató, "hogy válj azon személyiséggé, amilyenné szeretnél válni, az életed, a barátaid, a viselkedésed és a hited újratervezésével, hogy közelebb kerülj a céljaidhoz minden egyes nap."

 

’KoHa’

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6713638610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása