Fujitsu Hungary

Mi a legjobb és legrosszabb abban, hogy ma CIO vagyok?

2018. február 13. - Fujitsu Hungary

A CIO (informatikai vezető) szerepe megváltozik, mivel a digitalizáció minden iparágat érint. Ez számos lehetőséget jelentett, ugyanakkor fájdalmas problémákat is hozott a CIO-k számára. Éppen ezért megkérdeztünk néhány neves technológiai vezetőt, hogy mit élveztek a leginkább és legkevésbé a jelenlegi szerepükben.

trevor-didcock-easyjet-web.jpg

Legjobb: A CIO-k az új digitális üzleti modellek és az úttörő, feltörekvő technológiák metszéspontjában helyezkednek el. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy elsődleges szerepet vállaljunk a piaci lehetőségek és kihívások stratégiai válaszainak kialakításában, valamint az új, ügyfélközpontú termékek és szolgáltatások megteremtésében, ahelyett, hogy a megszokottabb back-office szerepet vinnék.

Legrosszabb: A kiberbiztonsági fenyegetések kezelése gyakorlatilag fegyverkezési versennyé vált. A CIO-knak több forrást kell fordítaniuk annak biztosítására, hogy az informatikai védekezés alkalmazkodhasson a folyamatosan változó fenyegetésekhez. Ez szükséges, de eltereli a figyelmet, az innovációról és a termékfejlesztésről. 
Trevor Didcock, volt CIO, EasyJet

 

david-bray-web.jpgLegjobb: Minden nap új lehetőség nyílik arra, hogy a küldetésünk, az ember és a technológia együttműködésében, eredményesebb legyen. 
Legrosszabb: korlátozott erőforrások; mindent megteszel, hogy a nyomás ellenére rendelkezésre álljanak a szükséges emberek, idő és pénz. 
David Bray, volt CIO, a Federal Communications Commission



 

jonathan_reichental-cio_palo_alto.jpgLegjobb: Értelmes és hatásos munka. 
Legrosszabb: Nincs elég idő minden csodálatos lehetőségre. 
Jonathan Reichental, CIO, Palo Alto városa

 

 

 

 ted-colbert-boeing.jpgLegjobb: a hatalmas lehetőség, hogy katalizátorként szolgáljunk az átalakuláshoz. 
Legrosszabb: Próbálják kiölni a régi gondolkodásmódot az IT értékekről. 
Ted Colbert, SVP & CIO, Boeing





 

 A legjobb: a CIO jelenlegi környezetben átfogó látásmóddal, vállalati szintű felhő kialakításával, SaaS alkalmazások bevezetésével képes a vállalkozások megerősítésére. Amikor létrejön egy stratégia, ami biztonságos és jól tervezett, lehetővé teszi a cégek számára az informatikai alkalmazkodást az üzleti tevékenységükhöz, az üzleti igényeknek megfelelően, gyorsabban mint korábban bármikor. 
A legrosszabb: az egyre kifinomultabb számítógépes fenyegetés. A kiberbűnözők ugyanazokhoz az innovatív technológiákhoz férhetnek hozzá, mint az élvonalbeli vállalkozások (gépi tanulás, big data, rugalmas számítás). Lehetővé téve számukra, hogy sokkal kifinomultabb, célzottabb támadásokat indítsanak. A CIO-kat többet támadják, mint valaha, hogy nem haladnak előre. 
Kevin Hansel, CIO, SailPoint


"Az ügyfelek útjának befolyásolása tesz minket erősebb CIO-vá. A készségek megtalálása és finomítása a jövő kihívása." 
Cynthia Stoddard, SVP & CIO, Adobe

 

’KoHa’

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5413664620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása