Fujitsu Hungary

A Fujitsu a három legfontosabb IoT rendszerintegrátorai között

2018. január 02. - Fujitsu Hungary

Az IT-világ vezető piackutató és elemző cége, az IDC a közelmúltban tartott, weben is nyomon követhetett konferenciája, melynek témája: IoT Talks - az IDC 2017-es globális internetes döntéshozói felmérése. 2017-ben immáron ötödik alkalommal hozták nyilvánosságra az IT-piac döntéshozóinak bevonásával végzett globális kutatásuk eredményét, a dolgok internetével (IoT) kapcsolatban. 

 

A jelentős tanulmány létrehozása során több mint 3500 vezető nemzetközi IT és üzleti döntéshozó véleményét, tapasztalatát gyűjtötték össze, hogy megismerjék a dolgok internetéhez való viszonyukat, a már elvégzett és tervezett fejlesztéseiket. 

idc-logo.png

Forrás: http://www.cornerstoneondemand.com/landing/idc

 

A felmérés során a válaszadóknak feltett egyik kérdés a következő volt: "Mely szállítóról látja, hogy vezető szerepet tölt be a dolgok internete piacon?" - és örömmel jelenthetjük, hogy a válaszadók, az IBM és az Accenture mellett a Fujitsut említették az első három rendszerintegrátor között. 

Ez az első alkalom, hogy a Fujitsu szerepelt a felmérésben, amely valóban megmutatja, hogy merre tartunk. Nem csak abban az értelemben, hogy tényleges megoldásokat szállítunk az ügyfelek számára, hanem abban az értelemben is, hogy az erre a listára felkerült vállalatok segítenek, hogy a „dolgok internete” megoldások hogyan kapcsolhatók a megrendelők üzleti modelljeihez.

Az IDC felmérésének eredményei azt is megmutatják, hogy a Fujitsu ügyfelei számára milyen előnyökkel jár a „dolgok internete” előnyeinek kihasználása.

 Ezek az eredmények az informatikai döntéshozók számára is megtöltik tartalommal a digital co-creation filozófiáját. A Fujitsu IoT projektjek sikerességének záloga az üzleti célokhoz szorosan kapcsolódó megoldások tervezése és létrehozása. Ehhez szorosan együttműködünk ügyfeleikkel, szakértelmükkel biztosítva, hogy a megvalósítás valós üzleti előnyökkel járjon. Mint például a Baker Hughes-nál bevezetett a fizikai eszközök mérési adatait feldolgozó digitális rendszer vagy BearCom rádió-berendezéseket bérbeadó cég eszköz nyomkövetési rendszere.

 Az IDC elemzői, Vernon Turner és Carrie MacGillivray további betekintést nyújtottak a tárgyak internete piacának változásaira. Megvizsgálták az IoT jelenlegi sebességét - annak megértése érdekében, hogy a vállalkozások mennyire gyorsan építik üzleti modelljükbe a tárgyak internetét.

Ez az utolsó tényező fontos, mivel valós képet mutat arról, hogy a cégek hol tartanak az IoT bevezetésével kapcsolatban - függetlenül attól, hogy még tervezési vagy már termelési szakaszban vannak-e, és hogy elégedettek-e az eddigi eredményeikkel. 

 decision-makers.jpg

Forrás: http://blog.global.fujitsu.com/fujitsu-named-among-top-three-iot-systems-integrators-decision-makers/

 

Az eredmények nagyon pozitívak voltak; a megkérdezettek majdnem 50 százaléka már telepített IoT megoldást, és a következő 12-24 hónapban tervezi a bővítést. Ezt alátámasztja az IDC 2017. évi előrejelzése is, melyben 2017 ebben a piaci szegmensben 16,7%-os növekedést jósol, amivel így a piac összforgalma már 800 milliárd dollár fölé emelkedhetett.   

Az eredmények azt is mutatják, hogy a dolgok internete egyre inkább előtérbe kerül, mint elfogadott technológia. 

 A válaszadók azt állítják, hogy az IoT projektek 80 százaléka most már stratégiai fontosságú. 

Az új IoT projektek különösen az ipari és az egészségügyi szegmensben jelentenek komoly előnyöket.

Az IDC előrejelzése szerint a tárgyak internete projekteket nélkülöző vállalkozások jelentős piaci hátrányba kerülnek a többiekkel szemben. A kormányzati szektort azonban olyan területként jelölte meg, amely viszont valószínűleg lemarad.

A webcast teljes anyaga megtekinthető itt.

https://www.idc.com/getfile.dyn?sectionId=49491385&containerId=WC20170928&elementId=54568045&attachmentId=47280127

 

’KoHa’

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fujitsuhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr213543217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása